Cadouri pentru nasii de nunta – de ce si cand se ofera?

heading_title

Acest aspect nu se discuta – trebuie sa oferi un cadou nasilor de nunta! De altfel, voi sunteti cei care i-ati ales si nu i-ati ales sa va insoteasca pur si simplu la nunta. Nu, i-ati desemnat parintii vostri spirituali, mai exact persoane care va vor fi alaturi atunci cand aveti nevoie, indiferent de situatie.

Daruirea cadourilor pentru nasii de nunta este, mai mult sau mai putin, o traditie populara romaneasca. Dar nu este singurul lucru care implica daruirea unui astfel de cadou. Mai exact, exista doua situatii cand trebuie sa oferi un cadou nasilor de nunta.

Daca sunteti pe cale sa deveniti un cuplu cu acte-n regula, continuati sa cititi acest articol pentru a afla de ce si cand se ofera cadouri nasi nunta!

Cadoul pentru nasii de nunta sau ploconul nasilor

Denumirea traditionala a cadoului pentru nasii de nunta este plocon. Conform traditiei, cadoul trebuie oferit inainte de nunta, acesta marcand invitatia si totodata acceptarea acesteia. Totodata, ploconul este considerat primul dar care ar trebui oferit de cuplu imediat dupa ce se casatoresc – astfel, cel mai probabil cadoul pentru nasii de nunta se ofera intre cununia civila si cea religioasa.

Dupa cum a fost mentionat, se ofera cadouri nasi nunta pentru a multumi acestora ca au acceptat sa devina parintii vostri spirituali. Relatia dintre miri si nasii de nunta este una foarte apropiata, lucru pe care cuplurile moderne incep sa-l uite.

De exemplu, nasii de nunta vin la pachet cu sustinere neconditionata, intretinand cu mirii o relatie de prietenie extrem de apropiata. Tocmai din acest motiv, sunt alesi ca nasi de nunta tocmai cei mai buni prieteni ai mirilor!

Cand se mai ofera cadouri pentru nasii de nunta?

Din pacate sau din fericire, nu scapati cu un singur cadou oferit inainte de nunta!

Conform traditiei, trebuie sa va duceti cu ploconul la nasii de nunta in fiecare an. Trebuie sa oferiti un cadou pentru nasii de nunta in fiecare an, de Lasata Secului (sarbatoare religioasa care se tine in ultima zi dinaintea unui post mare). De regula, este vorba despre Lasatul Secului din timpul postului Pastelui.

Spre deosebire de primul cadou oferit nasilor de nunta, cel de Lasata Secului se ofera neanuntat. Spunem acest lucru pentru ca, in cazul nuntii in sine, este acceptabil sa vorbesti in prealabil cu nasii de nunta si sa cadeti de acord asupra unui cadou potrivit. Stim cu totii ca, in unele situatii, este mai bine ca destinatarul sa-si aleaga cadoul sau cel putin sa va ofere cateva indicatii privind un dar cat mai bun.

In schimb, de Lasata Secului, va trebui sa va prezentati neanuntati acasa la nasi cu un dar – fie semnificativ, fie simbolic, in functie de preferinte, dar si de relatia pe care o aveti cu acestia.

Ce cadouri pentru nasii de nunta se ofera?

In general, se ofera daruri utile la casa omului – electronice si electrocasnice, lenjerii, prosoape, pahare personalizate si multe altele. Desigur, puteti iesi din tipare si sa oferiti lucruri putin mai inedite – dar nu uitati sa tineti cont de varsta nasilor.

Nasii moderni vor prefera, evident, atat cadourile traditionale, cat si cele moderne. In schimb, perechile de nasi care tin foarte mult la traditie vor fi mult mai multumiti in fata cadourilor obisnuite, traditionale – seturi de tacamuri de calitate, tavi din argint, pahare de cristal si altele similare.

Totodata, in ultimul timp s-a raspandit si obiceiul de a oferi nasilor un cos cadou plin cu delicatese si bauturi fine. Acesta este oferit in semn de multumire si poate avea rolul de a duce o parte din masa bogata a nuntii in casa lor.

Tocmai din acest motiv, echipa Cadoul Special a pus la punct o selectie speciala de cosuri cadou pentru nasii de nunta – delicatese internationale, bauturi fine, dar si cadouri personalizate, in functie de cosul ales.

Tot ce trebuie sa faci este sa descoperi oferta si desigur, sa nu lasi alegerea cadoului pe ultima suta de metri!

Ultimele Articole
Idei unice de cosuri cadou pentru nasi - Paste, Craciun sau zile de nastere

Idei unice de cosuri cadou pentru nasi - Paste, Craciun sau zile de nastere

Arata-le ca ii respecti, ca ii apreciezi si multumeste-le ca sunt mereu aproape familiei tale! Nasii de cununie sau de botez ocupa un loc special in viata noastra, simbolizand o legatura spirituala si emotionala unica
`
@php // Current server date and time (not adjusted) $currentDate = new DateTime(); $targetDate = new DateTime('April 30 ' . $currentDate->format('Y') . ' 22:00:00'); @endphp
Transport GRATUIT peste 238 lei. Comenzile până la 16:00 se livrează mâine(luni-vineri)