Idei de cadouri pentru sefa - Informații utile pentru a face gesturi memorabile

heading_title

A oferi un cadou este un gest frumos, plin de respect și curtoazie. Toată lumea apreciază un dar primit bine împachetat, legat cu o fundă roșie, elegantă, așa că nimeni nu-și închipuie că ar putea exista cineva care să-l refuze. Totuși, când vine vorba despre a da cadou unui șef, lucrurile par cumva că se schimbă. Codul bunelor maniere permite astfel de gesturi? Nu cumva angajatul ar putea fi bănuit că încearcă să se dea bine pe lângă șef și că ar fi mai bine să renunțe la o astfel de idee? Specialiștii sunt de părere că se poate oferi un anumit tip de cadou șefilor, menținând profesionalismul și simbolizând respectul purtat.

În articolul de mai jos vei descoperi de ce și când trebuie să oferi un cadou șefei și ce fel de idei ți-ar putea fi utile pentru a duce la bun sfârșit o astfel de sarcină.

 1. 1. Idei utile - De ce și când trebuie oferit un cadou deosebit pentru șefa
 2. 2. Idei de cadouri pentru șefa în funcție de tipologie

1. Idei utile - De ce și când trebuie oferit un cadou deosebit pentru șefa

Un cadou este oferit unei șefe din mai multe motive. În primul rând, pentru a-i demonstra aprecierea cu privire la munca depusă și, în al doilea rând, pentru că este o modalitate excelentă de demonstrare a respectului pe care angajatul îl poartă. Un astfel de cadou presupune cunoașterea unor reguli esențiale, ce țin de etichetă: este indicat să se opteze pentru un cadou colectiv, trebuie să se aibă în vedere mesajul transmis, se vor evita cadourile prea personale, darul poate fi însoțit de flori.

Ocaziile în care se pot face astfel de gesturi la adresa șefei pot fi numărate pe degetele de la o mână:

 • pentru ziua onomastică;
 • pentru ziua de naștere;
 • cu ocazia sărbătorilor importante din an;
 • cu ocazia unui succes profesional;
 • dacă se retrage din firmă sau se pensionează.

2. Idei de cadouri pentru șefa în funcție de tipologie

Înainte de a trece la cumpărarea cadoului pentru șefă, trebuie să fie întrebați toți colegii dacă vor să participe sau nu. În caz contrar, darul poate fi făcut individual, cu multă grijă la anumite aspecte: să nu se dea bani în plic (gest nepotrivit), să nu fie nici prea ieftin, nici prea scump, să fie realizat ținând cont de personalitatea șefei și de interesele sale, dar și de tipologia de șef.

 • Tipul tradiționalist. Un coș plin cu bunătăți, rafinat și elegant, care să cuprindă o băutură delicioasă, cafea, bomboane, panettone, fursecuri, praline, sau un coș varianta premium, din care să nu lipsească nici stilourile sau băuturile mai de lux, legat cu o panglică de mătase decorativă, ar putea să fie idei de cadouri excelente pentru șefa clasică;
 • Șefa de gașcă. Cadourile pentru acest tip de șef pot fi amuzante, așa că o pereche de șosete colorate viu, cu imprimeu chic, pot să o facă să zâmbească rapid. Alte idei de cadouri pentru o șefă de gașcă sunt: puzzle, mini boxă portabilă, bijuterie cu zodia, pixuri cu mesaj etc.;
 • Șefa tânără. Printre ideile interesante, care o vor încânta, se numără: un city break într-o capitală europeană, portcard din piele naturală, kit de picnic, o geantă office, coș cadou cu dulciuri, buchet de flori sau o plantă la ghiveci preferată, sculptură, glob pământesc;
 • Tipul de șefă bine organizată și practică. Câteva idei pot ajuta pe oricine dorește să surprindă un astfel de șef: suport pentru cărțile de vizită, organizator de birou, agendă personalizată, rucsac pentru diferite călătorii, o mini dronă, pernă portabilă pentru mersul cu avionul sau trenul etc.

Cadourile pentru șefă trebuie să emane bună dispoziție și respect, să fie rafinate și de calitate. Prima opțiune trebuie să rămână alegerea unui coș cadou premium, pentru că poate face cu adevărat diferența: este bogat, cuprinzând numeroase delicii culinare, băuturi, dar și mici obiecte interesante, arată într-un mare fel, luxos și elegant, și nu presupune neapărat costuri impresionante.

Dacă se optează și pentru un buchet de flori care să însoțească darul frumos împachetat, atunci este obligatoriu ca acesta să aibă și o mică felicitare, în care să se scrie un mesaj în ton cu ocazia.

cadou pentru sefa

cadou-min

cadou pentru femei

cos cadou

cadou pentru sefa

cadou pentru sefa

cadou pentru sefa

În concluzie, cadoul pentru șefă rămâne un gest frumos, politicos, care va fi apreciat la adevărata sa valoare, așa că este bine să fie ales cu răbdare și atenție la cele mai mici detalii. Indiferent de idee, darul va impresiona și îi va demonstra șefei că o apreciezi pentru contribuția sa pozitivă în dezvoltarea profesională.

Surse foto:
cadoulspecial.ro

Ultimele Articole
Cadou corporate pentru Crăciun – Cum alegi un coș cadou potrivit pentru partenerii tăi de business?

Cadou corporate pentru Crăciun – Cum alegi un coș cadou potrivit pentru partenerii tăi de business?

Vin sărbătorile de iarnă și nu știi ce cadou să alegi pentru partenerii tăi de business? Coșurile cadou sunt unele dintre cele mai populare idei, deoarece aduc laolaltă mai multe elemente diferite. Însă, poate fi dificil să le selectezi pe cele ideale și să găsești combinația perfectă, pentru a te asigura că darul va fi impresionant. Pentru asta, există o serie de criterii pe care te poți baza atunci când vine vorba de un astfel de demers. Ținând cont de acestea, vei putea face cea mai bună alegere!

Cadouri de lux sau cum poți transmite un mesaj cu un impact puternic de apreciere

Cadouri de lux sau cum poți transmite un mesaj cu un impact puternic de apreciere

Din cele mai vechi timpuri, cadoul reprezintă un semn al dragostei și aprecierii. Dacă atunci lucrurile erau mai simple, acum, darurile au căpătat o semnificație mult mai profundă. Când dorești să îi arăți unei persoane cât de mult o stimezi sau ce simți pentru ea, nimic nu este mai elegant decât un cadou de lux. Acesta poate răsfăța sau poate demonstra cât de profundă este recunoștința ta.

Cadourile de lux pentru bărbați - ce caracteristici trebuie să îndeplinească și ocaziile în care pot fi oferite

Cadourile de lux pentru bărbați - ce caracteristici trebuie să îndeplinească și ocaziile în care pot fi oferite

Pot exista o mulțime de situații și evenimente în care să fii nevoită să cauți cadoul perfect pentru un bărbat. Această sarcină nu este deloc una ușoară, mai ales dacă este vorba despre un bărbat cu o anumită funcție sau unul foarte important în viața ta.