Cadou tradițional românesc - darul perfect pentru iubitorii de tradiții

heading_title

Atunci când vine vorba despre alegerea unui dar, indiferent de ocazie, cadoul specific românesc este o opțiune mai mult decât perfectă pentru cei care iubesc tradițiile și cultura. Coșurile cu bunătăți se potrivesc atât pentru zile onomastice sau de nume, cât și pentru sărbători precum Crăciunul sau Paștele. Mai mult decât atât, pe lângă produsele din interior care sunt cu adevărat calitative și gustoase, ele impresionează prin aspect, oferind o experiență de neuitat și te duc cu gândul la amintirile din copilărie și preparatele bunicii.

CUPRINS

  1. 1.Cadou românesc - coșuri speciale pentru cei dragi
  2. 2. Cadouri tradiționale sau coșuri Gourmet?

1. Cadou românesc - coșuri speciale pentru cei dragi

Cu siguranță și tu ai pe cineva drag pe care îți dorești să îl impresionezi cu un dar de mulțumire și recunoștință. Tocmai de aceea, atunci când ești în căutarea unui cadou pentru ocazii speciale, sarcina de a găsi ceva perfect devine din ce în ce mai grea, deoarece, nu știi ce anume ți-ar putea exprima aprecierea cât mai bine. În plus, trebuie să te asiguri că destinatarul se va bucura de el.

Astfel, cadourile românești tradiționale sunt perfecte pentru atunci când mergi în vizită la nași, bunici, părinți sau apropiați ai familiei, dar nu numai. Ele pot reprezenta cea mai potrivită alegere pentru străini, mai ales dacă vor să descopere obiceiurile unei culturi, mâncărurile și băuturile specifice țării în care se află sau o vizitează. Coșurile tradiționale te poartă înapoi în timp și îți aduc aminte de copilărie, de bucatele bunicii și de mirosurile celor mai gustoase preparate.

Cadou romanesc - cosuri speciale pentru cei dragi

De asemenea, atunci când vine vorba despre un eveniment corporate, dacă ești antreprenor și vrei să îți surprinzi plăcut angajații fără să dai greș, un coș de cadou tradițional devine cea mai bună opțiune. Fie că a venit acea perioadă din an în care sărbătorile bat la ușă sau vă bucurați de o reușită a companiei, ai garanția că un astfel de dar va fi apreciat, datorită produselor de calitate și a diversității lor. În plus, ai ocazia de a personaliza cadoul așa cum îți dorești.

Dacă ești în căutarea unor idei de cadouri tradiționale românești, orientează-te către coșurile care au un conținut versatil, dar românesc, precum cozonac, turtă dulce, dulceață, vin, dar și un ambalaj cu motive tradiționale, care te duc cu gândul la copilărie. Acestea sunt perfecte dacă îți dorești să dăruiești o experiență și nu un simplu cadou. Ele conțin produse calitative, rafinate, selectate cu grijă și împachetate în cutie de lemn cu mesaj serigrafiat pe capac.

Cadou romanesc - cosuri speciale pentru cei dragi

2. Cadouri tradiționale sau coșuri Gourmet?

Dacă un cadou tradițional românesc sună perfect pentru tine, probabil că și un coș Gourmet te va impresiona. Totuși, care sunt diferențele dintre acestea și avantajele fiecăruia? Ei bine, coșul tradițional poate conține muguri de brad, vin roșu românesc de la crame precum Cricova sau Ceptura, turtă dulce, cozonac cu nucă, dulceață homemade de caise, de dovleac, ambalaj în cutie de lemn sau un coș împletit, în culori tradiționale. Mai mult decât atât, acestea pot avea cadouri tip castronel și linguriță pictate manual, panglică decorativă de mătase, lumânare cu miros de scorțișoară și multe altele.

Cadouri traditionale sau cosuri Gourmet

Cadouri traditionale sau cosuri Gourmet

Cadouri traditionale sau cosuri Gourmet

În ceea ce privește cadoul Gourmet, el poate conține vinuri de la crame internaționale sau băuturi premium precum cognac, dulciuri rafinate precum ciocolată fină, praline, truffe, bunătăți cu mascarpone, delicatese, terine de fazan, de rață sau confiture de mandarine cu vanilie. De asemenea, acestea se evidențiază prin cutia elegantă în care sunt împachetate produsele, cu aspect rafinat, în culori de lux. Mai mult decât atât, cutiile conțin accesorii de vin, seturi de bambus pentru brânzeturi, lumânări parfumate cu miere sau alte arome și difuzoare aromate.

Cadouri traditionale sau cosuri Gourmet

Fiecare dintre aceste cadouri au conținuturi speciale, iar alegerea ta ar trebui făcută în funcție de destinatarul coșului. Ambele variante sunt potrivite atât pentru cei dragi, cât și pentru angajații tăi, indiferent de eveniment sau sărbătoare.

Așadar, ia în considerare sfaturile de mai sus și alege un cadou special, pentru o persoană dragă din viața ta!

Surse foto: Shutterstock.com, Cadoulspecial.ro

Ultimele Articole
Cadou corporate pentru Crăciun – Cum alegi un coș cadou potrivit pentru partenerii tăi de business?

Cadou corporate pentru Crăciun – Cum alegi un coș cadou potrivit pentru partenerii tăi de business?

Vin sărbătorile de iarnă și nu știi ce cadou să alegi pentru partenerii tăi de business? Coșurile cadou sunt unele dintre cele mai populare idei, deoarece aduc laolaltă mai multe elemente diferite. Însă, poate fi dificil să le selectezi pe cele ideale și să găsești combinația perfectă, pentru a te asigura că darul va fi impresionant. Pentru asta, există o serie de criterii pe care te poți baza atunci când vine vorba de un astfel de demers. Ținând cont de acestea, vei putea face cea mai bună alegere!

Idei de cadouri de Crăciun pentru bărbați - ce să NU le dăruiești niciodată!

Idei de cadouri de Crăciun pentru bărbați - ce să NU le dăruiești niciodată!

Bărbații sunt ființe importante în viața oricărei femei. Tatăl este stâlpul familiei, bunicul este cel mai bun povestitor din jurul mesei, iar iubitul tău reprezintă umărul pe care îți poți așeza capul ori de câte ori simți nevoia. De aceea, trebuie ca și ei să vadă iubirea și aprecierea pe care le-o porți.

Idei de cadouri pentru Crăciun - cum sa găsești cadouri unice fără să pierzi timp + sugestii pentru fiecare situație și greșeli de evitat

Idei de cadouri pentru Crăciun - cum sa găsești cadouri unice fără să pierzi timp + sugestii pentru fiecare situație și greșeli de evitat

Ca în fiecare an, unele persoane sunt pregătite cu mult timp înaintea Crăciunului în ceea ce privește cadourile pentru cei dragi, iar altele amână această sarcină pentru zilele dinaintea sărbătorilor.

Cadouri Secret Santa - tot ce trebui să știi pentru a alege darul perfect!

Cadouri Secret Santa - tot ce trebui să știi pentru a alege darul perfect!

Secret Santa este un obicei occidental pe care românii l-au adoptat și l-au transformat într-o tradiție proprie. Este un eveniment extrem de satisfăcător, dar și amuzant în care membrii unui grup primesc aleatoriu o persoană căreia să îi facă un cadou anonim, primind la rândul său un dar.